NYESTE ARTIKLER

Annonce: spot_img

HAR DU LÆST?

Annonce: spot_img

Hvad er Bocuse d’Or? Her dyster verdens vildeste kokke

Bocuse d’Or er kokkenes svar på VM – og hvert andet år kæmper de bedste i verden om ære, prestige og en plads i madens historie

Bocuse d’Or er ikke bare en konkurrence – det er kokkefagets svar på verdensmesterskaberne. Her handler det om knivskarp teknik, kreativitet i verdensklasse og minutiøs præcision, når nogle af verdens bedste kokke dyster om guld, sølv og bronze i Lyon.

Konkurrencen er opkaldt efter den legendariske franske kok Paul Bocuse og blev første gang afholdt i 1987. Siden har Bocuse d’Or udviklet sig til en af de mest prestigefyldte kulinariske begivenheder i verden, hvor det ikke er nok at kunne lave god mad – det skal præsenteres perfekt og smage uforglemmeligt.

Paul Bocuse satte standarden

Paul Bocuse blev kendt som pioner inden for det moderne franske køkken. Han grundlagde konkurrencen for at hylde kokkehåndværket som en kunstform og give unge talenter en scene.

I dag samler Bocuse d’Or deltagere fra over 60 lande og kulminerer i en intens livefinale i Frankrig hvert andet år.

Konkurrencen består af nationale og kontinentale udtagelser, hvor kun de allerbedste går videre til den store finale i Lyon. Deltagerne skal på fem en halv time tilberede både en tallerkenservering og en fadeanretning for et kræsent dommerpanel.

Både smag, præsentation og teknisk udførsel bedømmes. Alt foregår live foran et publikum, der klapper, hujer og svinger flag, som var det en sportsarena.

Danmark har stolte traditioner

Danmark er et af de lande, der har markeret sig stærkt i Bocuse d’Or gennem årene. Navne som Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen har hentet både guld, sølv og bronze hjem. Kofoed er faktisk den eneste kok nogensinde, der har vundet alle tre medaljer – og guld i 2011.

Den danske deltager bliver udvalgt gennem Bocuse d’Or Danmark, og vejen til Lyon er lang og hård. Forberedelserne kan tage år og kræver støtte fra både kokkeskoler, sponsorer og tidligere deltagere.

For dem, der elsker madlavning, er Bocuse d’Or mere end bare en konkurrence – det er kulinarisk ekstremsport.

Trine Olsen
Trine Olsen
Trine er redaktør på Nordic Insider. Hun elsker lækkert design, gourmetmad og oplevelser i ind- og udland. Har du en idé til en god historie? Så skriv til hende på trine@nordicinsider.dk

Husk også at læse...

FLERE ARTIKLER GRATIS TIL DIG

HUSK AT LÆSE